Başbakan Binali Yıldırım, Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen Yavuz Selim ve Ulus Mahallesi iftar programına katıldı. Başbakan Yıldırım orucunu Gebzeliler ile birlikte açmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına Başbakan Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker katıldı.
BAŞKAN KÖŞKER TEŞEKKÜR ETTİ
İftar öncesi kısa bir selamlama konuşması gerçekleştiren Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “11 ayın sultanı Ramazan ayı, bereket ayı olduğu kadar paylaşma ayı. Mağfiret ve Kur’an ayı olan Ramazan’ın tüm güzelliklerini; ilçemizde mahallelerimizde kurduğumuz bu gönül sofralarında, bu Halil İbrahim sofralarında birlikte yaşıyor ve birlikte paylaşıyoruz. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sene de Sayın Başbakanımız aile iftarını bizleri kırmayarak burada verdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Merhume Tülin Yıldırım kardeşimizin adının yaşatıldığı Kur’an Kursunu kazandıran Yıldırım ailesine sizlerin huzurunda bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Rabbim Tülin Yıldırım hanımefendi kardeşimizi rahmetiyle mükafatlandırsın inşallah, mekanı cennet olsun “dedi.
KİMSE BU MİLLETİN KUTLU YÜRÜYÜŞÜNÜ DURDURAMAZ
İftar sofrasındaki kardeşlik, dayanışma ruhunun bütün Türkiye'de daim olması temennisinde bulunan Başbakan Yıldırım, "Bu aziz millet asırlardan beri bu topraklarda birlik içerisinde, beraberlik içerisinde, kardeşçe yaşıyor. Vatanı korumak, ülkenin birliğini, dirliği ayakta tutmak için bu aziz millet büyük imtihanlardan geçti. En son bildiğiniz gibi geçen sene 15 Temmuz'da büyük bir felaketin eşiğinden döndük. Millet olarak kenetlendik, bir olduk, beraber olduk, darbeci alçaklara gereken dersi verdik. Gebze, Kocaeli, Hakkari, Diyarbakır, Sinop, Hatay, Edirne, 780 bin kilometrekare vatan toprağının her köşesinde yaşayan vatandaşlarımız liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla her beraber meydanlara indik. Alçaklara bu bayrağı indirtmedik, bu ezanları dindirtmedik. Allah sizden razı olsun. O alçaklar o gece bağımsızlığımıza, istikrarımıza göz diktiler. O gece bu milletin gördüğü en büyük ihanetti. Ülke olarak 7'den 70'e hepimiz saldırıya uğradık. Ama bu milletin bayrak, ezan ve istiklal aşkını hesap edemediler. Hiç kimsenin gücü bu milletin birliğini bozmaya yetmez. İşte şu tablo, şu manzara bu milletin ne kadar büyük olduğunu, nasıl aziz bir millet olduğunu gösteriyor. Hiç kimse ama hiç kimse bu milletin kutlu yürüyüşünü durduramaz" dedi.
TERAVİH NAMAZINI GEBZE’DE KILDI
İftar sonrası Teravih Namazı için Gebze Çoban Mustafa Paşa geçen Başbakan Binali Yıldırım burada Gebzeliler ile sohbet etti. Gebzelilerin yoğun ilgi gösterdiği Başbakan Binali Yıldırım Teravih Namazının ardından Gebze’den ayrıldı.