Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde katıldığı Oda ve Borsa başkanları istişare toplantısında vergi cezalarının kaldırılacağını müjdeledi.

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde oda ve borsa başkanları ile istişare toplantısına katıldı. Başbakan Yıldırım yaptığı konuşmada milyonları ilgilendiren bir müjdeyi de açıkladı. Başbakan Yıldırım, "Birikmiş vergi ve gecikme cezalarının tamamını kaldırıyoruz. Geçmişe sünger çekiyoruz ve yeni bir sayfa açıyoruz. Bir başka imkan, işletme kayıtlarını düzeltme imkanı veriyoruz. Ne demek bu anlamadım. Bu kasa fazlası eksiği hesap kitap tutmuyorsabunların hepsini hallediyoruz" dedi.

İşte Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

Türkiye'nin bütün kazanımlarında sizin ve temsil ettiğiniz kesimlerin çok büyük etkisi var. Yapılan bir çok sosyal işte sizin akıl teriniz, alın teriniz var. Bu emek ve fedakarlığınız için sizlere şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.

15 Temmuz darbe girişimine karşı hiç tereddüt etmeden milletten yana tavır koyduğunuz için sizleri kutluyorum. Yeni bir dönem başladı. 15 Temmuz Türk siyasi tarihi için bir dönüm noktasıdır. 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün dehşet saçan darbe girişimine şahit olduk. O uzun karanlık gecede hainler, kayıtsız şartsız milletindir diye övündüğümüz Meclis'i, MİT', Türksat'ı, Genelkurmay'ı ve daha bir çok kritik yeri bombaladılar, ateş ettiler. Kardeşliğimize adeta kurşun sıktılar. Asker kıyafeti içerisindeki bu teröristler 238 vatandaşımızı kalleşçe katlettiler. 2190 vatandaşımızı da yaraladılar. Bu nedenle 15 Temmuz demokrasi şehitlerimize, PKK terör örgütüne karşı hayatını ortaya koyan şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

"HER ŞEYİ HESAPLAMIŞLAR BİR ŞEYİ UNUTMUŞLAR, O DA MİLLET"

Şehitlerimizi ve onların bize bıraktıkları mesajı hiç ama hiç unutmayacağız. Onlar sayesinde bu bayrak hiç inmedi. Onlar sayesinde bu ülkenin işvereni, işçisi, işsizi aynı meydanda demokrasi nöbetine başladı. Milletimiz yeni bir destan yazdı. Bu gözü dönmüş katiller her şeyi ince ince hesaplamışlar ama bir şeyi unutmuşlar o da millet. Milleti hesaba katmamışlar. Ankara'ya İstanbul'a bomba yağdıranlar, Cumhurbaşkanımızı nasıl yakalayacaklarını ve öldüreceklerini hesaplamışlar ama Türkiye'de istiklal ruhunun dipdiri olduğunu hesaplayamamışlar.

"ROZETLERİ ÇIKARIP ŞANLI BAYRAĞIMIZI TAKTIK"

O gece bütün siyasetçilerimiz demokrasiye sahip çıktı. O gece hep beraber parti rozetlerini çıkartıp şanlı bayrağımızı taktık. 15 Temmuz gecesi Alevisi, Sünnisi, Türk'ü Kürdü darbecilere karşı bir oldu beraber oldu. Bu alçakça kalkışmaya milletçe, devletçe anında cevabımızı verdik. Bir kez daha hepinize yürekten teşekkürlerimi sunuyorum.

"OHAL'İ HALK İÇİN DEĞİL KENDİMİZ İÇİN İLAN ETTİK"

Darbecilerin hızla tespit edilmesi ve adalete verilmesi amacıyla OHAL ilan edildi. Biz OHAL'i millete değil kendimize ilan ettik. Çünkü ülkeyi büyük bir tehlikenin eşiğine getiren bu ihanet şebekesini bütün kurumlardan, kılcal damarlardan çıkarmak için böyle bir OHAL'e ihtiyacımız vardı. Ekonomik ve sosyal hayat eskisinden daha fazla canlanarak devam etti. Dedik ki Meclis'i bombalayabilir, insanlarımızı tarayabilirsiniz ama bu milletin muasır medeniyetler seviyesine çıkmasını engelleyemezsiniz.

ÇIKARILAN KANUNLAR 

-Damga vergisinde indirimlere gittik. Şirket kuruluş tasviyelerini kolaylaştırdık.

-Çek konusunda yeni düzenlemeler yaptık. Yurtdışına hizmet veren şirketlere vergi istisnası getirdik. Muhtasarla sigorta artık birlikte verilecek.

-Onun için ayrı beyannameye gerek yok. Yatırımların üzerindeki her türlü vergiyi kaldırıyoruz. Yatırım teşvik sistemini hayata geçiriyoruz. Ürün bazında bir projeniz var, getireceksiniz oturacaksınız pazarlık edeceksiniz ihtiyacınız olan teşviği sağlayacağız.

-Katma değeri yüksek özellik arz eden istihdama katkı sağlayan yatırımlara sınırsız özel destek var. Konfeksiyon işi değil, terzi işi destekler geliyor. İhtiyacı olana destek geliyor, yapacağınız işe göre destek geliyor.

- Neden yapıyoruz, üretme ihtiyacımız var. İstihdam oluşturamazsak, refahımızı artıramazsak malesef bu sorunları yaşamaya devam ederiz. Sizin ihtiyacınız olan bu teşvikleri getireceğiz.

-Vergi prim borçlarını da 36 aya kadar taksitlendiriyoruz. Vergiyle ilgili dava ortadan kaldırılıyor. Oturacaksınız maliye ile anlaşacaksınız ve yeni bir sayfa açacaksınız.

-Birikmiş vergi ve gecikme cezalarının tamamını kaldırıyoruz. Geçmişe sünger çekiyoruz ve yeni bir sayfa açıyoruz. Bir başka imkan, işletme kayıtlarını düzeltme imkanı veriyoruz. Ne demek bu anlamadım. Bu kasa fazlası eksiği hesap kitap tutmuyorsa bunların hepsini hallediyoruz.

-Helalleşeceğiz bitecek, ondan sonra aynı işe devam etmek yok. Varlık barışı. İçeride para var bakamıyorsunuz bir sürü zahmeti var. Getirin yatırıma dönsün ekonomiye katkı sağlasın siz de param varsa derdim var derdinden kurtulun.

- Hiç değilse para gelsin bir işe yarasın, orada duruyor sizi de huzursuz ediyor, bizi de huzursuz ediyor. Tasarruf yapmış oluyorsunuz daha fazla yatırım daha fazla üretim.

-İşlerinizi nasıl büyütecek, artıracaksınız size destek verecek. Şüpheci bakış açısından, destekleriyle yanında olan bir yönetim anlayışına geçiyoruz.

-Darbe girişimi Türkiye ekonomisini sarsamamıştır. O günden bugüne 11 milyar dolar dövizi Türk Lirasına çevirdi. Vatandaş hem darbeyi önledi, hem de dövizi Türk Lirasına çevirdi.

-Darbe girişiminin ekonomiye etkisi Rusya ile uçak krizinin olduğu gün kadardır.

-İlk gün Dolar'da oynama oldu sonra dengeyi buldu.

BAŞBAKAN'DAN İŞ DÜNYASINA ÇAĞRI

Siyasi istikrarımızı hedef alanlar Türkiye'nin büyümesinin önüne geçmek istedi. Siyasi istikrarımızı milli iradeyi hedef alanlar Türkiye'nin kalkınmasının da önüne geçmek istediler. İş dünyası olarak bu terör mensuplarına yer vermeyin, bunları temizleyin. Her şeyi açık seçik konuşacağız, süreci birlikte yürüteceğiz.

"BU ÖRGÜT DİNİ DUYGULARIMIZI MAALESEF ZEDELEDİ"

Devletin bütün birimleri halka kurşun atanlardan tek tek temizleniyor. Bundan sonra daha güçlü bir ordumuz, daha hızlı bir çalışan bürokrasimiz olacak. Türkiye uçurumun kenarından döndü, millet olarak ayağa kalktık. Bu örgüt Türkiye topraklarında yaşam alanı bulamayacak. Bu örgütün PKK'dan farkı yok. Bu örgüt halkımızın ahını aldı. Bu örgüt dini duygularımızı milli ve manevi kavramlarımızı da maalesef zedeledi. Bu örgüt bünyesine aldığı gençleri ülkesine düşman etti. 

"NE FETÖ NE DE PKK..."

Ne FETÖ ne PKK büyük Türkiye hedefinden bizi vazgeçiremez. Türkiye ekonomisini 14 yıl boyunca şaha kaldıran AK Parti iktidarı bundan sonra da aynı kararlılıkla yoluna devam edecek. Gelecek hedeflerimize güvenle ilerliyoruz. Türkiye varlık fonu büyük projelerin kesintiye uğramaması için kullanılacak.