Gençlik Çalıştayı’nda Kocaeli gençliğiyle bir araya gelen Başbakan Davutoğlu, ‘’Türkiye gençliğinin hocası’’ tezahüratları eşliğinde konuştu 

 
 Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Kocaeli’nde düzenlenen AK parti Yerel Yönetimler Gençlik Çalıştayı’nda AK Parti gençliğiyle buluştu. Çalıştayın ilk gününe katılan Başbakan Davutoğlu, Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen programda Bilim sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Zeki Aygün, Radiye Sezer Katırcıoğlu, İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz, Sami Çakır ve Cemil Yaman tarafından karşılandı. Salonu tıklım tıklım dolduranların coşkulu tezahüratları arasında gençlere seslenen Başbakan Davutoğlu, ‘’ ’Sizler benim ruh ikizimsiniz, hocanız olmaktan gurur duyuyorum’’ dedi.

KOCAELİ DAVA ŞEHRİ 

Başbakan  Davutoğlu, "Bir dava şehri olan Kocaeli’ne ve teşkilatlarına teşekkürlerini sunan Başbakan Davutoğlu, ‘’Kocaeli ile olan gönül bağımız daha da güçlenecektir. Biz enerjimizi milletimizden alırız. Öz güven sahibi gençlerimize selam olsun. Bizi ideallerimiz bir araya getirdi. Ülkeniz için, dünya için, insanlık için hayaller kurun. Bizim ülkemiz için hayallerimiz var; hayalleri olmayanlar utansın. Bu nedenle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik Kılavuzu Projesi beni çok heyecanlandırdı. 70’li yıllarsa biz yola çıktığımızda, büyük bir mücadeleyle kendimizi yetiştirmeye çalıştık. Büyükşehir’in programını gördüğümde bu nedenle çok heyecanlandım. Birçok işimi bıraktım bu nedenle gençlik çalıştayına geldim. Akademi Üniversite’de, Akademi Lise’de haber vermeden gelir, sizinle bir ders yaparım, hazır olun. Kocaeli’deki bu modeli diğer illere yayacak çalışmaları yerel yönetimler teşkilatımız yapacaktır’’ şeklinde konuştu.