Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ülkede bir daha terör olaylarının yaşanmaması noktasında her türlü çalışmayı kesinlikle sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi. Işık, Gebze Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, Mina’da yaşanan izdihamda hayatını kaybeden hacılara rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi. Suudi Arabistan’ın gerekli tedbirleri en kısa sürede almasını ümit ettiğini belirten Işık, bir daha böyle kazaların yaşanmaması için hassasiyet gösterilmesini beklediklerini dile getirdi. Işık, terörle mücadele konusunun kararlılıkla sürdürüldüğünü vurgulayarak, şöyle konuştu: “Terör örgütünün 7 Haziran’dan sonra oluşan tabloyu yanlış okuması dolayısıyla polisimizin yatağında hunharca şehit etmesiyle başlayan bu yoğun mücadelede şehitler veriyoruz. Bu mücadeleyi sonuna kadar kararlılıkla devam ettireceğiz. Bir daha bu ülkede terör olmaması noktasında her türlü çalışmayı kesinlikle sonuna kadar sürdüreceğiz. Terör örgütü diz çökene, silahlarını gömene kadar mücadeleyi yürüteceğiz. Bu bayram inadına daha fazla ‘biz birlikte Türkiyeyiz’ anlayışını oturtacağız.” Terörün, toplumun arasına fitne sokmayı amaçladığını anlatan Işık, kardeşliği güçlendirecek adımları kararlılıkla attıklarını ifade etti.

 

YERLİ OTO GEBZE’DE GELİŞTİRİLECEK

Işık, Bilişim Vadisi’nde bina inşaatlarının yükseldiğine ve 2016 yılı sonuna doğru hayatın başlayacağına dikkati çekerek, çalışmalar bittiğinde de 50 binin üzerinde nitelikli insanın Ar-Ge faaliyeti yürüteceğini aktardı. Dünya teknolojisinin üretildiği merkezlerden birinin Gebze’de olacağını vurgulayan Işık, “Artık Türkiye’nin yerli otomobili Gebze’de geliştirilecek. Şu anda çalışmaya başladık. Araçların testlerini Gebze’de TÜBİTAK MAM’da yapıyoruz. Türkiye’nin yerli motorunu, ilk yerli batarya sistemlerini Gebze’de geliştiriyoruz. Daha da geliştireceğiz” diye konuştu.

 

ARZUMUZ GÜVENLİ BÖLGENİN KURULMASI

Aylan bebeğin ölümünden sonra Avrupa’nın sığınmacı konusuna eğilmeye başladığını anımsatan Işık, Avrupa’nın Suriye sorununun küresel problem olduğu bilinciyle adımlar atması gerektiğini söyledi. Işık, 3 yılı aşkın süredir Türkiye’nin 2 milyon Suriyeliyi misafir ettiğini hatırlatarak, şunları kaydetti: “Türkiye’nin güvenli bölge ısrarını Batı anlamadı. Ne zamanki mülteciler Batının kapısına dayandı ‘Evet, Türkiye haklı, güvenli bölgeyi kurmamız lazım’ demeye başladılar. Arzumuz, bir an önce Suriye topraklarında güvenli bölge kurulması ve bu kardeşlerimizin kendi topraklarında yaşamalarını sağlamak. Bunu inşallah en kısa sürede başarırız.” Konuşmanın ardından Bakan Işık ve beraberindekiler, vatandaşlarla bayramlaştı.