Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi tarafından 648 Hakim ve Savcı FETÖ kapsamında açığa alınmıştı. O isimler için dün itibariyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltı kararı çıkmıştı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi tarafından açığa alınan adli yargıdaki yüzlerce hakim ve savcıların isimleri belirlendi. Açığa alınan ve gözaltı kararı verilen hakim ve savcılar arasında Kocaeli’den de 11 isim yer alıyordu. Ancak gözaltına alınan savcılar arasında bir de Kocaeli’de olmadığı halde oldukça dikkat çeken bir isim yer aldı. 

O kişi, Mardin Kızıltepe Cumhuriyet Savcısı Yusuf Toltar idi. Yusuf Toltar, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’ın ağabeyi Musa Toltar’ın oğlu yani belediye başkanı Toltar’ın öz yeğeni. Yusuf Toltar bundan önce Sakarya Cumhuriyet Savcılığında görev yaparken Haziran ayının başında Mardin Kızıltepe’ye tayin olmuş. Mardin’de gözaltına alınan 4 savcıdan biri olan Yusuf Toltar’ın Ali Toltar’ın yeğeni olduğunu bilenler, bu olayın Ali Toltar’a nasıl yansıyacağını merak ediyor. Bakalım Ali Toltar konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapacak mı?