Dilovası’nın önemli bir sorunu olan ve yıllardır kaldırılması için çeşitli mücadeleler verilen İZAYDAŞ evsel atık tesisinin kaldırılması için gün sayarken, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar açıklama yaparak bazı prosedürlerden kaynaklı gecikmenin olduğunu belirterek, hafta sonundan itibaren ilçeye herhangi bir çöp arabasının girmeyeceğini ve çöp tesisinden yayılan kokunun da yapılacak çalışma ile üstünün kapatılması ve koku yaymaması için yapılacak çalışmanın da yapılacağını kaydetti.

ARTIK İLÇEYE ÇÖP ARABASI GİRMEYECEK

Konuyla ilgili açıklama yapan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar şunları söyledi: “40 yıldan fazladır ben ve ailem de bu ilçede yaşıyoruz. İlçemizde yaşanan sorunlar bizim içinde hep ortak sorun olmuştur. Bizlerde en az halkımız kadar çöp deponi alanın yaydığı kokudan rahatsızız. Ve bu konudaki sıkıntımızı ve halkımızın yaşadığı bu sorunu her zaman gündemde tutmaya ve çözüm bulmaya çalıştık. Nitekim geçtiğimiz aylarda bu sorunu Ankara’da yaptığımız Bakanımız Fikri Işık ve Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’nun da katıldığı bir toplantıda dile getirmiş ve çöp deponi alanının kısa sürede kaldırılmasını talep etmiştik. Bakanımız ve Büyükşehir Belediyemizin de desteği ile çöp deponi alanının kaldırılması için karar kılmıştık.

İHALEDE YAŞANAN AKSALIKTAN DOLAYI SÜREÇ UZADI

Alınan bu kararın ardından çalışmalar başlamış ve geçtiğimiz 18 Nisan’da yapılan aktarma merkezi ihalesi yapılmıştı. İhale normal seyirde devam etmiş olsaydı 1 Mayıs itibari ile ilçemize bir tek çöp arabası girmeyecekti. Ancak ihaleye giren bir başka firmanın itirazı ile ihale sürecinin uzamasından dolayı aktarma merkezinin kurulmasının gecikmesinden dolayı ilçemizdeki çöp deponi alanına çöp dökülme süreci uzamıştır. Ancak son yaptığımız görüşmeler sonrası Bu hafta sonundan itibaren ilçemize diğer ilçelerden artık çöp aracı gelmeyecek. Birkaç gün içerisinde kesinlikle bu büyük sorundan kurtulacağız."

ÇÖP KOKUSU DA GİDERİLECEK

Çöp deponi alanından yayılan kokuyla ilgili de açıklama yapan Başkan Toltar, buradan yayılan koku ile ilgili de çalışmaların devam edeceğini ve çöp kokusunun kısa sürede giderilmesi için koruma bantlarının kurulacağını ve üzerlerinin kapatılıp dezenfekte edileceğini belirtti. Kaynak: Dilovası çöpten kurtuluyor!