Sadece Türkiye değil dünya ölçeğinde iddialı bir yatırım olan Ytong Dilovası tesisinin açılışına; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak, Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler ve çok sayıda davetli katılım sağlarken Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar açılış törenine katılım sağlamadı.

Türk Ytong Dilovası Tesisi temel atma töreninde konuşan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu; ‘Türk Ytong Dilovası tesisleri 100 kişiyi doğrudan, 250 kişiye dolaylı, toplamda 350 kişiye iş imkanı sağlanacak. 54 yıldır Türkiye’nin büyümesine vermiş oldukları katkılardan dolayı Türk Ytong ailesini kutluyorum. Sadece Türkiye değil dünya ölçeğinde iddialı bir yatırım olan Ytong Dilovası tesisinin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum ’dedi.

Üretim kapasitesi artıyor

Törende konuşan Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, 2018 yılında faaliyete geçmesi hedeflenen Dilovası tesisleri ile kapasite artırımına gideceklerini belirtti: “Türk Ytong olarak ağırlıklı üretimimizi 1963’ten bu yana Pendik fabrikamızda sürdürdük. Ancak son yıllarda Türkiye ekonomisinin lokomotifi haline gelen inşaat sektörü yapı malzemelerinde kapasite artırımı fırsatı yarattı. Bu nedenle Kocaeli-Dilovası bölgesinde 500 bin metreküp kapasiteli yeni fabrikamızı kurmak için düğmeye bastık. 50 milyon Euro yatırımla devreye alacağımız Dilovası fabrikamızı, 55. Yılımızı kutlayacağımız 2018 yılının ikinci yarısında açmayı hedefliyoruz. Hem teknolojisi hem de kapasitesiyle Türkiye’de gazbeton endüstrisini çok daha ileri bir seviyeye taşıyacak bu fabrika ile donatılı ürün kapasitemizi de ikiye katlayacağı” dedi