AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Kocaeli İl Teşkilatı’nın birim başkanlarıyla Mevlana Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ın yanı sıra il yönetimi, ilçe başkanları, kadın kolları başkanları, gençlik kolları başkanları, il icra kurulunun 14 birim başkanı ile bir araya gelerek Birim Başkanları Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Mevlana Kültür Merkezi’nde 15 ayrı masada bulunan birim başkanları kendi içlerinde toplantılarını gerçekleştirdi.

DERBENT OTELİNDE

Toplantının başında konuşma yapan İl Başkanı Ceyhan, nisanın ilk haftasından mayıs ayına kadar bitecek olan eğitim sürecinin olduğunu dile getirerek “Derbent Otel’de gerçekleştireceğimiz eğitime her ilçeden yaklaşık 150 kişi katılacak. Sizlerin taleplerinden yola çıkarak derslerimizde teşkilatçılık ve ideal teşkilatçılık, yeni anayasa, başkanlık sistemi ve yeni Türkiye konusunda bilgilendirme yapalım istiyoruz. Üçüncü konu olarak da dış politika ve ekonomi gibi konularımızı ele alacağız” dedi.

TEŞKİLATÇILIK PEDAL ÇEVİRMEK GİBİ

İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “Gerçekten gayretli çalışmalar ortaya koyduk, Sayın Bakanımız Fikri Işık’ın da dediği gibi teşkilatçılık bisiklete binip pedal çevirmek gibi demişti. Teşkilatçılık da öyle. Biraz dinlenelim zaten en yüksek oyu aldık, biraz yatalım dersek teşkilatlar olarak bisikletten düşer gibi düşeriz. Bir iki aylık dinlenmeden sonra Kocaeli teşkilatları olarak ne zaman, nerede, ne yapacağımızın takvimini belirleyip yola devam ediyoruz. 12 ilçe belediyesi ve büyükşehir belediyesi AK Parti’den. Bu gayretiniz, çalışmalarınız, fedakarlığınız olmasa biz bunu başaramazdık” açıklamasında bulundu.

EN ÖNEMLİSİ ÜYE GÜNCELLEME

Ceyhan, “Zaman o kadar hızlı ki kendimi 2002’de gençlik kolları başkanı olduğumu düşünüyorum da ne ara 14 yıl geçti diyoruz. Önümüzdeki aylarda neler yapacağız diye bugün istişare edeceğiz. Genel merkez, il ve ilçe başkanları, kadın kolları, gençlik kollarıyla teşkilatçılık bir bütündür. En önemli çalışmamız üye güncelleme çalışmamız. Kocaeli’de yaklaşık 250 bin tane mevcut üyenin ziyaret edilmesi ve güncel konularla alakalı paylaşımlar yapmayı hedefliyoruz. Yaklaşık yüzde 20’sini tamamlamış bulunuyoruz. Miting dedik, seçim dedik, sandık dedik geldiler. Üyelerimizi de hanesinde iş yerinde başka sosyal alanlarında iletişimimizi kuracağız” ifadelerine yer verdi.

AMACIMIZ ELEŞTİRMEK DEĞİL

2014-2016 arası olan iki yılda belediye başkanlarının yapmış olduğu çalışmaları da görmek için yerel yönetimler danışma meclisini düzenleyeceğini de dile getiren Ceyhan, “Derdimiz belediye başkanlarımızı eleştirmek değil, belediye başkanlarımızın topyekün yanında olmak. Meclis üyelerimizle belediye başkanlarımız olmadan da değerlendirmede bulunuyoruz. Seçildiğimiz günden beri hep seçimle uğraştık. Hazirana kadar inşallah bu paketin birincisini bitireceğiz. Sonra kadın kolları gençlik kollarıyla bir araya gelip istişare edeceğiz” dedi.

NİSANDA ÜÇ KONUDA EĞİTİM

“Bizi birbirimize bağlayan muhabbetimizdir” diyen Ceyhan, “Birbirimizin hususi muhabbetlerimizin ailevi sohbetlerimizin artmasını önemsiyorum. Bu dönemde de başlattığım il yöneticilerimizle ziyaretlerimizde 7. haftayı bitirdik. Hem ev ziyaretleri hem muhabbet hem de eşlerimizin kaynaşması için çalışmalar yapıyoruz. Bizler üç konuda eğitim hazırlığı yapıyoruz. Nisanın ilk haftasından mayıs ayına kadar bitecek olan eğitim sürecimiz var. Derbent Otel’de gerçekleştireceğimiz eğitime her ilçeden yaklaşık 150 kişi katılacak. Sizlerin taleplerinden yola çıkarak derslerimizde teşkilatçılık ve ideal teşkilatçılık, yeni anayasa, başkanlık sistemi ve yeni Türkiye konusunda bilgilendirme yapalım istiyoruz. Üçüncü konu olarak da dış politika ve ekonomi gibi konularımızı ele alacağız. Ayrıca Hükümetimizin hazırladığı kitapçık üzerine yoğunlaşmamızın gerektiğine inanıyorum” açıklamasında bulundu.

TEK BİR ANA AĞLAMASIN

Son olarak Türkiye’nin terörle mücadelesinin devam ettiğini söyleyen Başkan Ceyhan, “Güvenlik güçlerimizin tamamı güçlü bir ekile operasyonlarını icra ediyorlar. Türkiye’yi teröristten uzak tutmak adına gerçekten mücadele içerisindeler. Türkiye emin adımlarla yeni Türkiye ve büyük Türkiye olma yolunda ilerliyor. Türkiye büyük bir ülke. Bir tek şehidimiz olmasın, bir tek anamızın yüreği yanmasın diye çabalıyoruz. Ben tekraren her birinize katıldığınız için teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.