Ak Parti Kocaeli Teşkilatı'nda  boş bulunan İl Kadın Kolları Başkanlığına dün atama yapıldı. Ak Parti’nin İl Kadın Kolları Başkanı  Karamürselli Serpil Yılmaz oldu. Bu isim, hem kent kamuoyu, hem partili çevreler açısından sürpriz  olarak değerlendiriliyor.

Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Emine Zeybek, 2 Şubat tarihinde görevinden istifa etmişti. İki ayı aşkın süredir  partinin çok büyük önem verdiği Kadın Kolları Başkanlığı vekaleten yürütülüyordu. Bu sabah,  İl Kadın Kolları Başkanlığı için aday isimlerden  Şükran Özdemir,  Emine Okaner ve  Serpil Yılmaz, İl Başkanı  Ceyhan ile birlikte Ankara’ya gitti.  Heyet, Kadın Kolları Genel Başkanı ile görüştü. Akşam saatlerinde  Serpil Yılmaz’ın İl Kadın Kolları Başkanı olarak atandığı açıklandı. 

ALMANYA DOĞUMLU MİMAR

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı'na bugün resmen atanan  Serpil Yılmaz, 1976 Almanya doğumlu.  Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu olan Yılmaz,  Karamürsel’de faaliyet gösteren Gotik Yapı Firması'nın sahibi. Halen, Karamürsel Belediye Meclisi ve  Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi olan Serpil Yılmaz, Karamürsel İlçe  yönetiminde görev yapmıştı. Serpil Yılmaz, evli iki çocuk annesi.