Eski AK Parti Çayırova ilçe Başkanı Zafer Kılıç sosyal medya hesabında şu kelimelere yer verdi;
 
"Değerli dostlar bu dünya böyle işte insanlar hiç bir zaman kişiliğe insanlığa adamlığı önem vermezler. Ben hep sanardimki çok sevenim var hiç sevenin yokmuş meğer herkez koltuğumu seviyormuş meğer 15 yıldır siyasetin içindeyim binlerce kişiye elimden geldiği kadar yardım ettim arayana kimsin nesin nerelisin bile diye sormadım. Varlıklı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldim. Kilic ailesi olarak büyüklerimiz bize bıraktığı servet dürüstlük ve itibarları idi.ne zaman açıklama yaptıım bu birdahaki kongre ye aday olmayacağım bir anda herşey değişti işlerim %70 düştü insanlar değişti ve 4 gün şeker komasına girdim döndüğümde zaferin ölüsünü veya dirisini bulalım diyeceğine herkez düştü mal mülkün derdine firmalar hacizler iddiyati tedbirler koymaya başladı elimi kolumu bağladılar yerel gazeteler ne dolandiricigimizi bıraktılar şerefimizi ne haysiyetimizi bir insanı bitirmek bu kadar kolaymiydi. Evet başardınız beni bitirdiniz beni batırdınız değer miydi eş dost akrabalarim köylulerim sunuda anladım düşenin dostu olmaz. Borcumun son damlasına kadar herkeze odiycem ama ömrümün sonuna kdr borcumu ödemek için calısıcam. Beni bu hale getirenlere hakkımi helal etmiyorum.coligumun çocuğumun rizkiyla oynayanlara allaha havale ediyorum.
Ptesi günü 0532 473 73 03 hattım açılacak ulaşamak isteyenler ordan ulaşabilirler..
Bu arada iş arıyorum personel ihtiyacı olan özel den yazabilirler."

 

AK Parti’nin üst düzey yönetiminden tek bir satır açıklama yapılmadı.

Zafer Kılıç yaptığı açıklamanın satır aralarında bazı ipuçları verse de, kendisinin bu duruma düşmesine sebep olan etkenleri ve kişileri açıklamadı.

Gerçekten Kılıç suçlu muydu?

Ticaretinde ters giden sorunlar nelerdi?

Bu konular cevaplanması gereken soruların başında geliyor.

Kılıç tarafı bu konularla ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken kamuoyunun gözü önünde tüm bu yaşananlardan sonra AK Parti kurmaylarının da olaya sessiz kalması oldukça düşündürücü.

Zafer Kılıç öyle sıradan bir isim değil, siyasetin göbeğinde bulunmuş.

Gençlik kolları başkanlığından, ilçe Başkanlığına gelmiş siyasi bir isim.

Cevaplanması gereken soruların başında bir de Zafer Kılıç’ın Ankara’da olduğuna dair kamuoyunda çıkan haberler ve gerçekten Kılıç Ankara’da mıydı?

Ankara da ise kimlerle görüştüğü ve ekonomik darboğaza düşme sebeplerini Ankara’da çok güvendiği bir isimle mi konuştuğu.

Bu sorular böyle uzayıp gidiyor.

Zafer Kılıç zihnini temizledikten sonra bu soruların cevabını verir mi bilinmez ama bu konu Gebze Bölgesinde daha çok su kaldıracak gibi gözüküyor.