AK Parti Darıca İlçe Teşkilatı, 4 Olağan Kongresini gerçekleştiriyor. Darıca Kapalı spor salonunda yapılan kongreye partilerin ilgisi yoğun.

Mevcut İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık’ın tek listesiyle gidilen kongrede 25 kişilik Yönetim Kurulu, 13 kişilik yedek yönetim ve 60 kişilik İl delegesi belirlenmiş olacak. Partiler sabah 11.00’den itibaren kongre alanını doldururdu
 
Kongreye AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Cemil Yaman, Sami Çakır, Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Koordinatörü ve İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, misafir İlçe Başkanları, Kocaeli Eski Milletvekili Eyüp Ayar, Eski İl Başkanı Mahmut Civelek de kongreye katılım gösterdi. CHP İlçe Başkanı Yakup Törk ve Saadet Partisi İlçe Başkanı Selim Çetinkaya’da kongreyi takip ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve  AK Parti Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş’ın mesajları okundu
 
Kongrede Divan Başkanlığını Ahmet Berberoğlu üstlenirken, üyeler Yusuf Akın, Memduh Kaya, Cüneyt Şentürk ve  Hülya Kodek oldu. Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından İlçe yöneticisi Ufuk Acay, faaliyet raporunu okudu.
 
DAHA ÇOK CALISMALIYIZ
Kongrede konuşan AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, “Yaklaşık 8 yıldır yürüttüğümüz İlçe Başkanlığı görevinde alnımıza leke sürmedik. Teşkilatın yüzünü yere eğmedik. Eklimizden geldiği kadar, çabamızla tek derdimiz AK Parti’nin bekası oldu. bir oy nasıl fazla alır diye dertlendik. Teşkilatımızla beraber dertlendik. Siyaset dertlenmeden olmaz. Hiçbir seçimde Allah bizi utandırmadı, Darıcalı da her daim sandıkta fazlasıyla işini yaptı. bundan sonra işimiz daha zor, daha çetin. Bundan sonra ki yol haritamızda 2023, 2053, 2071’e kenetlenmememiz lazım. Artık daha çok kenetlenmeliyiz. Artık yüzde 49.5 ile ağlayacağımız bir sistem var. Daha çok çalışmamız lazım. Bugün 3.kez İlçe Başkanı adayıyım. Bu görevi tevdi eden siyasi büyüklerimize, Teşkilatımıza teşekkür ediyorum. bu güveni boşa çıkarmamak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Tekrar güven oyu alarak İlçe Başkanı olmak şahsıma özel bir durum değildir. Belediye başkanımızla, Meclis üyelerimiz ile teşkilatımızla kapı kapı dolaştık, Genel merkez başarının payesi olarak bu görevi bize tevdi etti.
 
NE BADIRELER ATLATTIK
Kongre sürecidir. 2014 de beraber görev aldığımız arkadaşlarımızla yol yürüdük. Arkadaşlarıma en şanslı yönetim sizsiniz, sadece Haziran seçimi var demiştim. Ama neler yaşadık, ne badireler atlattık. 7 Haziran, 1 Kasım, 16 Nisan referandumunu beraber atlattık. 15 Temmuz hain darbe girişimini yaşadık, sabahlara kadar nöbet tuttuk. Arkadaşlarımızla yeni dönem için helalleştik, listede olsak da olmasak da davamızın peşindeyiz diyen mevcut yönetim kurulu arkadaşlarımı teşekkür ediyorum.   Bu birlik ve beraberlik olduğu sürece AK Partimiz Darıca’da daha çok seçim kazanacaktır.” dedi
 
HİZMET ETMEYE DEVAM EDİYORUZ
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise konuşmasında, “Bu kutlu bir davadır. Uzun yıllar medeniyetimize ışık tutacak bu davayı aktarım noktasında AK Parti, kadrolarının büyük misyonu vardır. Davamızın  temeli insan odaklıdır. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışında görevlerimizi yapıyoruz. Parti teşkilatlarımızla uyum içinde bu günlere geldik. Kongremiz hem Darıca, hem ülkemiz için hayırlara vesile olsun. Bunlar basamak halinde büyük kongreye kadar devam edecek çalışmalardır. Bütün teşkilatlarımıza  ve halkımıza teşekkür ediyorum. Çünkü hiçbir seçimde bizleri yalnız bırakmalıdır. Sorumluluklarımız giderek daha da artmakta. Önümüzde ciddi anlamda 2019 yılı var. 2019 içinde yerel seçim, Milletvekilliği, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminde Yüzde 50’yi geçip Türkiye’nin önünü açan çalışmalara imza atacağız. Görevlerimiz ne olursa olsun birlik içinde omuz omuza sırt sırta verip yolumuza devam edeceğiz. Mevcut İlçe yönetimimize teşekkür ediyor, yeni yönetime de başarılar diliyorum. Partimizin, Teşkilatımızın, Genel Başkanımızın emrindeyiz. Milletimize hizmetkar olarak geldik, ömrümüzün sonuna kadar da milletimizin emrinde olacağız. Darıca’mıza hizmet etmeye devam ediyoruz. Seçim beyannamemizin arkasındayız. Fazlası var eksiği yok. Sandıktan çıkan sonuçlar bizi tekrar iktidarsa taşıyacaktır ve hedeflerimiz ulaşmış olacağız. İlçe Başkanımıza ve yeni yönetimine başarı diliyor, Parti teşkilatımızın emrinde olduğumuzu belirtiyorum.” Şeklinde konuştu
 
 
ULAŞIM EN BÜYÜK SORUN
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu konuşmasında, “Darıca’ya önemli hizmetler yaptık. Şimdi bizleri bekleyen Metro Projesi var. Darıcamıza Metro kazandırmak için çalışıyoruz. Ulaşım en önemli problemdir. Diğer alt ve üst yapı problemlerini hallediyoruz. Hizmetlerimizin önderi ve mimarı Cumhurbaşkanımıza dua ediyoruz. O bu milletin önüne geçmeseydi, biz bu hizmetlerin onda birini yapamazdık. Eski Türkiye’nin hallerinizi biliyorsunuz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sitemi için çalışacağız ve başarılarını devam ettireceğiz. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Göreve devam edecek olan Muzaffer Bıyık ve ekibine başarılar diliyorum.” dedi.
 

 
 
MUHALEFETI ELEŞTİRDİ 

Milletvekilleri adına konuşan AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, “15 yılı geride bıraktığımız hizmet mücadelesinde büyük engellerle karşılaştık. Büyük tuzaklar kuruldu, her büyük engeli öncelikle hakka olan inancımız, halkımıza olan güvenimiz ve bağlılığımız ve teşkilatlarımızla diri tuttuğumuz birlik ve beraberlikle bütün hesapları boşa çıkarttık. Milletimizin hedeflerinizi gerçekleştirdik. Çok yolumuz var, yükümüz ağır, yolumuz uzun. Sadece Anadolunun yükünü omuzlamadık, büyük insanlık coğrafyasının, hak ve adaleti omuzladık. Geldiğimiz noktada etrafımızın yangın yerinde çevrildiği, bütün düşmanların hazırlıklar yaptığı, bütün oyunların sahneye konduğu dönemde AKPye görev düşüyor. AK Parti bu süreci önümüzde ki dönemde halkımıza ümidi aşılayarak, halkımızın beklentilerini karşılayacak, bu oyunları bozacak ve Türkiye güçlenecek. Buna mecburuz. Muhalefet partilerinin de bunu anlamasını istiyoruz. Milli meselelerde negatif muhalefet, Ana Muhalefete yakışmaz. Türkiye’yi şikayet etmek, teröriste sahip çıkmak muhalefete yakışmaz. Terör mevzusunda Muhalefetiyle ve iktidarıyla bir ve beraber olacağız. Bu milli meseledir. Ülkemize yönelik saldırıları bertaraf etmek zorundayız.
 

 
KAVGA DEĞİL, YENİLENME
AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “Ak Partide kongreler kavganın kongresi olmadı. Kongreler, tasfiye, kıyım olmadı. Partinin yenilemesi süreci oldu. Bu süreçlerin her birini bizler istişare ile herkesin görüşünü alarak ilkelerimiz doğrultusunda yapıyoruz. Bu çerçevede Darıca’da da yönetim 25 kişi olarak yola devam edecek. Darıca’da 16 yıllık süreçte hep başarılara imza attık. Darıca’da önemli işlere imza attık. En kolay olarak düşündüğümüz bu zamanlarda bir siyasi partinin başına 10 yıl gelmeyecek badireleri beraber atlattık. 7 Haziran’da alınan son uçlara hüznü, terörle alakalı yaşanan duygusal günleri beraber atlattık. 1 Kasım seçimlerine giden süreci, gayretli çalışmaları bugünkü teşkilatlarımızla ortaya koydu. Bu 3 yıllık süreçte en kanlı, en hain darbe sürecini birlikte yaşadık. Nöbetlerimizi beraber tuttuk. 16 Nisan’da referanduma en güçlü desteklerden birini Darıca AK Parti ailesiyle beraber ortaya koyduk. Bütün bu badirelerin neticesinde Darıca’da bundan sonra ki 3 yıl hizmet edecek yönetimini seçiyoruz. Bütün bu çalışmalarda emeği geçen bugünkü 30 kişilik yönetimi ve emek veren teşkilatımıza kutluyorum. Görevi devredecek arkadaşlarımız var, bu arkadaşlarımız partimize en ufak bir leke getirmemiştir. Fedakarlık yaparak yenilenmeye destek veren partililerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.