6 kişi yakalandı

Akşam saat dün 18.30’da başlayarak, 22.00’ye kadar devam eden uygulamada, araçlar, şahıslar ve işyerleri kontrol edildi. Polis, şüpheli araçlarda arama ve şahıslar üzerinde kimlik kontrolü yaparken, sağlık ekipleri, zabıta ve tarım ilçe ekipleri de iş yerlerinde gıdalar, tütün ürünleri, iş yeri ruhsatları ile ilgili kontroller yaptılar.
Kontroller sırasında aranmaları olan 4 kişi ile üst aramasında 2 kişi bir miktar esrar maddesi ile yakalandılar. Yakalanan şahıslar göz altına alındılar.

Cezalar yazıldı

 Yapılan uygulama sonrasında 2 bin 500 vatandaş, 750 araç ve çok sayıda iş yeri kontrol edildi. Kontroller sonrasında 30 araca 10 bin 500 lira para cezası yazıldı. Tütün ürünleri satan 15 iş yerine de, zabıta ekipleri ruhsat, sağlık ekipleri de tütün maddesi satışı nedeniyle ceza yazdılar.

Dökümanlar atıldı

Uygulama sırasında korkuya kapılan ve kimlikleri araştırılan şahıslar tarafından içinde yasadışı terör örgütüne ait olduğu tahmin edilen kitap ve benzeri dökümanların olduğu poşetler atıldı. Belen Caddesi’nde yol kenarında bulunan poşetlere el konuldu ve konuyla ilgili araştırma başlatıldı.